Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود حبیبی کسبی در برنامه "عطر سیب" گفت: بارقه‌های نگاه و بهره‌برداری از معارف عاشورایی، در شعر فارسی از سپیده‌دم آن پس از اسلام وجود داشته است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمود حبیبی کسبی شاعر آیینی با حضور در نمایشگاه «عطر سیب» که در میدان آیینی امام حسین برگزار می‌شود از این نمایشگاه بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سپس با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «عطر سیب» درباره شعر آیینی سخن گفت. 

حبیبی کسبی با اشاره به پیشینه شعر عاشورایی در ادبیات فارسی گفت: همانطور که در شعر عرب از همان روز عاشورا و در کشاکش نبردها در میدان کارزار، شعر عاشورایی وجود داشته و بسیاری از رجزهایی که توسط اصحاب حضرت اباعبدالله خوانده می‌شد تبدیل به شعر شده است، در شعر فارسی نیز از سپیده‌دم آن پس از اسلام، بارقه‌های نگاه و بهره‌برداری از معارف عاشورایی را می‌بینیم. 

وی اضافه کرد: البته شاید آن شعر عاشورایی که از همه جوانبِ محتوا و فرم، عاشورایی باشد، کمی بعدتر در اشعار شاعرانی چون سنایی، کسایی مروزی، خاقانی و شاعر قرن چهارم و پنجم متجلی شده است.

این شاعر آیینی با اشاره به اینکه 2 دوران طلایی در شعر و ادبیات آیینی داریم، گفت: نگاه به عاشورا و مدح و مرثیه حضرت امام حسین از ابتدا در شعر فارسی وجود داشته است، اما 2 دوره در تاریخ ادبیات فارسی است که شعر عاشورایی در آن بسیار ویژه است؛ چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی. یعنی هم تعدد شعر و شاعران عاشورایی را می‌بینیم و هم از نظر کیفی با آثار قابل دفاع و ماندگار زیادی روبه‌رو هستیم.

وی اضافه کرد:‌ یکی از دوران مربوط به عصر صفویه است که شاعران بزرگی هم‌چون محتشم و وصال را به خود دیده است و دیگری روزگار ماست که در آن شعر عاشورایی به جایگاه و پایگاهی رسیده است که پیش از آن شعر عاشورایی هیچ‌گاه بدان نرسیده است. در روزگاری زندگی می‌کنیم که شعر عاشورایی با شعر پیشینیان ما قابل مقایسه نیست. شاعران گذشته ما، حتی آنهایی که اکثر آثارشان آیینی و مذهبی است، وقتی به واقعه عاشورا رسیدند، یا به خود سیدالشهدا پرداختند و یا اشعاری در وصف حضرت عباس و خانم حضرت زینب دارند، اما تقریباً در روزگاری هستیم که برای تک تک شهدای کربلا شعر گفته شده است. از حبیب بن مظاهر تا امر بن جناده.

حبیبی کسبی در بخشی از این برنامه یک شعر در سوگ شهادت اباعبدالله الحسین نیز خواند. وی قبل از این شعرخوانی گفت: بزرگترین توفیقی که ما در محرم پیدا می‌کنیم این است که دوباره فرصتی برای ما فراهم می‌شود که اسم حضرت اباعبدالله را بر زبان می‌آوریم.

شنیدم از لب باد صبا، حسین حسین
نوای ما، دم ما، شور ما حسین حسین

محرم آمده و گوش جان که بسپاری
شنیده می‌شود از هر جا حسین حسین

محرم آمده، قد قامت عزا بشنو
بخون به مإذنه حی علی الحسین حسین

کتبیه سینه زن و باد نوحه‌خوان شده است
صدای زمزمه بادها حسین حسین

زعرش پیرهنی خون چکان شد آویزان
چکیده در همه عرش خدا، حسین حسین

ملک نشانی خون خدا گرفت ز خاک
صدا بلند شد از کربلا حسین حسین

یکی شدند سیاه و سپید در بزمش
دلیل وحدت شاه و گدا، حسین حسین

همه اهالی یک ملتند سینه‌زنان
سرود ملی اهل عزا، حسین حسین

علی علی است اگر ذکر شور و مستی ما
شده دم غم ما ذکر یا حسین حسین

عجب غمی است به نامش، هرآنکه گفت، بسوخت
که کرده یکسره آتش به پا، حسین حسین

گریست دیده ناپاک من هم از داغش
از آنکه زنده کند مرده را حسین حسین

بیستمین رویداد «عطر سیب» با هدف تأمین محصولات و خدمات محافل حسینی شهر تهران از دوم تا نهم مردادماه از ساعت 16 تا 23 به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در میدان امام حسین (ع) در حال برگزاری است.

شعرخوانی "مهران رجبی" برای حضرت علی اصغر در برنامه زنده/ یک سوال مادرانه، تیر خیلی درد داشت؟!تکیه تسنیم| روایتی شنیدنی از مکالمه حضرت زینب و امام حسین در ورود به کربلا + فیلم

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون ماه محرم محرم شعر تلویزیون ماه محرم شعر شعر عاشورایی وجود داشته حبیبی کسبی شعر فارسی امام حسین حسین حسین عطر سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۷۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ نشست هم‌اندیشی سالانه اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و خراسان رضوی با حضور محسن مرادی رئیس، علی یساقی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی‌مطلق رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان خراسان رضوی در این دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی‌مطلق در این نشست با انتقاد از نحوه به‌کارگیری استادان گروه معارف در دانشگاه اظهار کرد: قرار نبوده که استادان را از حوزه بیاوریم و قوانین دانشگاه را بر آنان تحمیل کنیم. فلسفه حضور استادان حوزه و مؤسسات دینی در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی بوده؛ اما با صدور آیین‌نامه‌های ارتقای استادان، آنان را از مسیر اصلی دور کردیم و جلوگیری از رکود علمی دغدغه استادان گروه معارف در دانشگاه شده، ملاک استاد فقط مقاله و ارتقای علمی نباید باشد؛ بلکه به فرمایش مقام معظم رهبری تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی هم مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه تسخیر قلب دانشجویان مقدم بر تسخیر عقل آنهاست به استادان گروه معارف تأکید کرد: مطلقاً دنبال این نباشید که فقط کتاب را تدریس کنید. مهم این است که با دانشجو ارتباط ایجاد کرد و در قالب این ارتباط و رفاقت، شبهات عقیدتی و سایر شبهات را برطرف کنید.امروز اگر کسی در کلاس، دانشجویان را ناامید کند به فرموده مقام معظم رهبری بزرگ‌ترین خیانت را مرتکب شده؛ بنابراین باید با بیان پیشرفت‌ها و موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی در کلاس درس، دانشجویان را به آینده امیدوار کنیم.

 رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان خراسان رضوی عنوان کرد: استاد معارف باید سعه‌صدر داشته باشد و حق اظهارنظر و تضارب آرا به دانشجویان بدهد. باید عالم به عصر خویش و زبان مخاطبانمان باشیم تا بتوانیم دانشجویان را با استدلال مناسب قانع کنیم و اگر قرار است اثربخش باشیم باید با مطالعه زیاد به ابزار اثربخشی مجهز بوده و مجهز به علم روز باشیم.

لزوم تسلط دانشجویان به آموزش مهارت‌های زندگی

محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز بر آموزش مهارت‌های زندگی به دانشجویان و تسلط به علوم روز از سوی استادان گروه معارف تأکید کرد و گفت: استاد گروه معارف باید مسلط به علوم روز باشد تا بتواند پاسخگوی همه شبهات مطرح شده از سوی دانشجویان باشد. البته ما هم باید آموزش‌هایی را در این زمینه برای استادان داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • اکنون جشنواره امام رضا (ع) بازوی قدرتمندی برای عرضه فرهنگ و معارف رضوی است
  • روزگار بروبیای درشکه‌ها | وقتی خیابان‌های در سیطره درشکه‌ها بود
  • فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است
  • آیین رونمایی از کتاب عکس «مشهد در روزگار انقلاب»
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • «گل‌غلتان» آیینی زیبا با عطر مدهوش‌کننده گل محمدی
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل